Open dag
< terug

De performance-opleiding

In vogelvlucht door de opleiding"Deze opleiding is heel goed in je ruimte geven en prikkelen om naar verschillende kanten te kijken en te ontdekken wat er allemaal is, want dat is veel meer dan je nu denkt." - Demi


"Kidneybonen voel ik niks over, aan de andere kant vieze witte bonen in tomatensaus wordt ik boos van." Wil je weten waarom taalvirtuoos Kedves zijn verhouding tot bonen met je deelt, luister hoe hij je door het werken als performer loodst."

De coördinator
Het lesprogramma (1ste jaar)


Het lesprogramma (2de jaar)


Het lesprogramma (3de jaar)


Afstudeerwerk

Antony van Gog i.s.m. Maarten Heijens maakte het persoonlijke werk Breathing Piece. Bekijk een fragment op Facebook of lees meer op Maartenheijnens.nl.


Toneelacademie Maastricht bezorgt

Tijdens de lockdown hielden we met elkaar de academie in de lucht. Theater maken we namelijk altijd. En overal als het moet. In online ateliers werkten we aan teksten van Beckett, performances, maar ook aan theatrale wandelingen en... een bezorgdienst o.l.v. hoofddocent Woody Laurens.


Technology Driven Art

Zuyd Hogeschool wil binnen haar kunstopleidingen de invloed van nieuwe technologische ontwikkelingen op artistieke processen onderzoeken, bevragen en stimuleren. Met name de razendsnelle ontwikkelingen op het digitale vlak bieden nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor de artistieke praktijk. Oud-hoofddocent van de performance opleiding Peter Missotten is lector Technology drive art. En plaatst zo de performance-opleiding in het hart van onderzoek naar intermedialiteit in de podiumkunst.


Alumni over de performance-opleiding

Lotte Lohrengel, Mirthe Labree en Peter Vandemeulebroecke vertellen over hun ervaringen.
NTR Podcast-prijs

Timo Tembuyser (performance-opleiding) en Naomi steiger (regieopleiding) maken bijzondere projecten in de wijk. Beluister de podcast waarmee ze de NTR Podcast-prijs wonnen of lees meer over hun werk.


Caro Derkx wint Het debuut van Rudolphi

"Me Myself and Sir Roger Scruton is de beste voorstelling die ik ooit op het ITS gezien heb, een meesterlijk politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent." - Marijn Lems voor de Theaterkrant  


Studenten-profielen


> Maarten Heijnens
> Caro Derkx
> Kim Karssen
> Hélène vrijdag
> Florian Myjer

En deze docent kom je zeker tegen in je opleiding: Ghuilherme Miotto.
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be