Open dag

Dit jaar hoef je voor de open dag niet naar ons te komen, maar komen wij digitaal bij jou thuis.

Je vindt hier per opleiding korte filmpjes van lessen, verhalen van afgestudeerden en beelden van afstudeerwerk. Al deze filmpjes, beelden en verhalen tezamen vormen onze academie, dé plek van verhalenvertellers in een veranderende wereld.

Bekijk de opnames van de chats van de open dag van 26 september 2020. Aan de tafel zaten studenten en docenten van alle studiejaren en –richtingen en ook oud-studenten, die gesprekken voerden en inkomende vragen beantwoordden.

Let op Wil je je graag aanmelden voor de dagopleidingen acteren, performen of regisseren, aan de Toneelacademie Maastricht, dan kan dat pas weer vanaf 1 oktober 2021 voor het studiejaar 2022-2023. De aanmeldingen voor de selectiecursus voor het studiejaar 2021-2022 zijn al vol. Voor de overige opleidingen kan je even kijken op de website om te zien of daar nog wel mogelijkheden zijn.

Woody's welkom

DIT is Woody Richardson Laurens, en zo heet hij ook, en was je nu vandaag door dat kleine houten deurtje onze academie binnengekomen, dan was je door hem ontvangen, toegesproken, en in de verbeelding aan de hand genomen.

Woody is Hoofddocent aan de academie. Ook nu heet hij jullie welkom. In een filmpje weliswaar. Waarin hij ALLES vertelt. En ALLES is WAAR. Kijk om te begrijpen wat het is om bij ons te studeren. Hoor meer over de online dag en site. Maar laat je vooral bij de hand nemen.

> Woody over de selectieprocedure

Rondleiding

Nieuwsgierig naar ons prachtige gebouw? Bekijk hier een rondleiding door de Toneelacademie.

De acteursopleiding

Acteren vereist lef. Je bent je eigen instrument. Je traint de expressiviteit van je lichaam en je stem intensief. Dat vraagt een behoorlijke doorzettingsvermogen en authenticiteit. Je maakt kennis met de meest uiteenlopende regisseurs, werkwijzen en speelstijlen. Theater, film en TV zijn je toekomst.

> Meer over de acteursopleiding

De performance-opleiding

Jij bent het vertrekpunt van jouw performance. Je zoekt en overschrijdt de grenzen van het theatermedium, flirt met beeldende kunst, film, muziek en literatuur. Via improvisaties en een intensieve training leer je omgaan met oude en nieuwe theatervormen.

> Meer over de performance-opleiding

De regieopleiding

Als regisseur ontwikkel je je eigen theatertaal. Daarbij geldt: regisseren is communiceren. Je moet jouw visie kunnen overbrengen naar anderen. Hierbij maak je kennis met de meest uiteenlopende speelstijlen, regiestijlen en media. Je maakt bewegingstheater of muziektheater. Soms schrijf je zelf. De regie-opleiding loopt in het begin parallel aan die van de acteurs en de performers.

> Meer over de regieopleiding

De opleiding Theatervormgeving

Scenografie en Kostuumontwerp Maastricht leidt getalenteerde studenten op tot de theatervormgevers van de toekomst. Het is dé opleiding die je voorbereidt om ook te kunnen werken aan grote (zaal)producties. Dat gebeurt vanuit een internationale focus. Kiezen voor Theatervormgeving in Maastricht is kiezen voor artistiek teamwork én ambitie. Vakmanschap én visie. Nationaal én internationaal.

> Meer over de opleiding Theatervormgeving

Docentenopleidingen

Inspireer anderen tot de kunst van het toneel­spel en zet je eigen kunstenaarschap in als docent.

> Meer over de Docentenopleidingen

Master in Theatre

Are you a theatre practitioner who’s looking for depth in the broad field of the arts? The Master in Theatre programme in Maastricht is intended for professional performance practitioners who, having established a professional practice, now seek possibilities for further reflection and development, aiming to enhance their research skills.

> More about the Master in Theatre programme
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Foto: AUSFAHRT
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be