Theatervormgever: scenograaf en kostuumontwerper
Algemeen
© Rob Hogeslag

Ontwerp de toekomst

Droom jij van een internationale carrière in de kunstwereld? 
Begrijp jij dat vakmanschap net zo belangrijk is als visie? 
Zie jij jezelf in de rol van artistieke spil die het verschil maakt?


Scenografie en Kostuumontwerp Maastricht leidt getalenteerde studenten op tot de theatervormgevers van de toekomst. De opleiding onderscheidt zich op drie manieren van alle andere opleidingen in Nederland, België en Duitsland.

Internationale focus
Een bezoek aan de Biënnale in Venetië, een theatertechniekles  bij de nationale opera van Bonn, stage lopen in Wenen,  op Erasmusuitwisseling naar Istanboel, les van een internationale gastdocent. Bij Scenografie en Kostuumontwerp is dit de cultuur, de dagelijkse praktijk. Onze focus is net als onze ligging internationaal.  Ambieer jij een carrière die verder reikt dan de landsgrenzen? Bij ons is die ambitie reëel. Gedurende de opleiding bouw je zelf actief mee aan jouw internationale netwerk.

Grote producties
Theatervormgeving aan de Toneelacademie in Maastricht is dé opleiding die je voorbereidt om ook te kunnen werken aan grote (zaal)producties. Onze scenografen en kostuumontwerpers werken daarom overal: in het theater, in de opera, de film, in musea, op en voor festivals en als autonoom kunstenaar. Kiezen voor Theatervormgeving Maastricht is kiezen voor een groter werkveld en meer toekomstmogelijk heden.

Specialiseren én stapelen
Scenografie en Kostuumontwerp is internationaal gezien de enige opleiding waar je of kunt specialiseren of kunt stapelen. In één jaar ontdek je waar je talent ligt en waarin je wil specialiseren: scenografie óf kostuumontwerp. Gaat creëren en studeren je makkelijk af, dan mag je als toptalent bij ons beide richtingen blijven volgen. Je wordt  dan opgeleid tot scenograaf én kostuumontwerper.

Kiezen voor Theatervormgeving in Maastricht is kiezen voor artistiek teamwork én ambitie. Vakmanschap én visie. Nationaal én internationaal. Het is kiezen voor én én  in plaats van óf óf.
Dat is de toekomst.

 

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be