Medewerkers en faciliteiten

De Toneelacademie Maastricht is een volwaardig theaterbedrijf met professionele faciliteiten en mensen. Er zijn tien ruime, hoge spellokalen, waarvan twee grote balletzalen met spiegels en barre. Twee piano's en een vleugel zijn beschikbaar buiten lestijden. De Grote Zaal van de academie is een volledig uitgeruste theaterzaal met ruim 100 zitplaatsen. Hier staan de belangrijkste studentvoorstellingen. Ook wordt er door externe partners regelmatig gebruik van gemaakt.

Studie en onderzoek op de academie zijn mogelijk door een gespecialiseerde bibliotheek. Deze heeft een eigen website en LibGuide waar je online een heleboel informatie kan opzoeken. Niet alleen in de bibliotheek van de Toneelacademie maar ook in alle databanken van Zuyd Hogeschool en de landelijke bibliotheekcatalogi. Helen Korpel en Joletta De Baerdemaeker​ zijn de bibliothecaressen en Marcelline Stegeman zorgt voor de administratieve ondersteuning. De bibliotheek is open op maandag t/m vrijdag van 10.00u. tot 13.30u.

Mare de Groot is de directeur Podiumkunsten van Zuyd Hogeschool. Rob Ligthert en Anne de Loos zijn de directeuren/teamleiders van de Toneelacademie. Anne de Loos ondersteunt tevens de coördinator van de Master-opleiding. Het directiesecretariaat werkt onder leiding van Debbie ten Berge.

Conny Boosten, Raissa Reintjens, Miranda Peters en Maruschka Poismans leiden de studentadministratie. Studenten kunnen er terecht met hun zakelijke en administratieve vragen. Betty Hover, Paul Rondags en Sannie Straatman, conciërges en receptionisten, nemen de huishoudelijke en facilitaire zaken waar. Naomi de Frétes runt  de kantine, ondersteund door Robin Rinsma. Voor pr en communicatie kan men terecht bij Jacqueline van Dongen. Voor professioneel advies over studiefinanciering, studieplanning en voortgang staat iedere student het decanaat ter beschikking onder leiding van Frederike Verhallen en Hans Houben
Raissa Reintjens is tevens deel van de afdeling Planning en Organisatie en samen met Marc Zwietink verantwoordelijk voor de roosters en de voorstellingsplanning. 

Theater- en huistechnici Jean-Paul Caelen en Marc Zwietink zorgen dat studenten kunnen werken in een professionele theateromgeving met alle audiovisuele- en lichtvoorzieningen en dragen zorg voor de roosters.

De av-studio met cameraman en geluid- en beeldeditor Jo van Laar, stelt studenten in staat om voor en achter de camera te leren werken. ICT is in handen van Hans Lasschuit.

Daarnaast heeft de academie voor de studenten een goed geoutilleerde decorwerkplaats. Deze werkplaats en het gebouw worden onderhouden door Frank Spijkerman en Jean MonseweijeMarly Lemmens runt het rekwisietenatelier.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be