Medewerkers en faciliteiten

De Toneelacademie Maastricht is een volwaardig theaterbedrijf met professionele faciliteiten en mensen. Er zijn tien ruime, hoge spellokalen, waarvan twee grote balletzalen met spiegels en barre. Twee piano's en een vleugel zijn beschikbaar buiten lestijden. De Grote Zaal van de academie is een volledig uitgeruste theaterzaal met ruim 100 zitplaatsen. Hier staan de belangrijkste studentvoorstellingen. Ook wordt er door externe partners regelmatig gebruik van gemaakt.

Studie en onderzoek op de academie zijn mogelijk door een gespecialiseerde bibliotheek. Deze heeft een eigen website en LibGuide waar je online een heleboel informatie kan opzoeken. Niet alleen in de bibliotheek van de Toneelacademie maar ook in alle databanken van Zuyd Hogeschool en de landelijke bibliotheekcatalogi. Brigitte Stijns en Helen Korpel zijn de bibliothecaressen. De bibliotheek is open op maandag t/m vrijdag van 9.30u. tot 13.00u.

Theater- en huistechnici Jean-Paul Caelen en Marc Zwietink zorgen dat studenten kunnen werken in een professionele theateromgeving met alle audiovisuele- en lichtvoorzieningen en dragen zorg voor de roosters.

De av-studio met cameraman en geluid- en beeldeditor Jo van Laar, stelt studenten in staat om voor en achter de camera te leren werken. ICT is in handen van Hans Lasschuit.

Daarnaast heeft de academie voor de studenten een goed geoutilleerde decorwerkplaats. Deze werkplaats en het gebouw worden onderhouden door Frank Spijkerman en Jean Monseweije. Marly Lemmens runt het rekwisietenatelier.

Rob Ligthert is de directeur van de academie. Het directiesecretariaat werkt onder leiding van Debbie ten Berge. Conny Boosten, Anouk de Veen en Miranda Peters leiden de studentadministratie. Studenten kunnen er terecht met hun zakelijke en administratieve vragen. Betty Hover en Paul Rondags, conciërges en receptionisten, nemen de huishoudelijke en facilitaire zaken waar. Naomi runt met Anouk de kantine. Voor pr en communicatie kan men terecht bij Jacqueline van Dongen. Voor professioneel advies over studiefinanciering, studieplanning en voortgang staat iedere student het decanaat ter beschikking onder leiding van Gerard Bergers.

Henri Haenen is de financiële man van de academie.

Sophie de Loos is deel van de afdeling Planning en Organisatie en samen met Marc Zwietink verantwoordelijk voor de roosters en de voorstellingsplanning. Anne de Loos ondersteunt  de coördinator van de Master-opleiding.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Foto: IO
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Website by Wies Hermans - Fuut.be