Regisseur
Aanmelden

Deelname aan de selectiecursus is verplicht. Slechts na het succesvol doorlopen van de cursus kan de opleiding gestart worden.

Van 1 t/m 8 oktober 2023 was het aanmeldingsformulier voor de selectiecursus 2024 voor de Toneelacademie Maastricht, opleiding tot acteur, performer, regisseur en theatervormgever (scenograaf/kostuumontwerper) op deze site beschikbaar. 

De aanmeldtermijn voor de selectiecursus met nulronde is voorbij, aanmelden voor deze algemene selectiecursus 2024 is niet meer mogelijk.

De selectiecursus
Omdat er veel meer aanmeldingen verwacht worden dan dat wij kandidaten kunnen plaatsen, maken wij in de selectiecursus gebruik van een nulronde. Dat betekent dat alle aanmeldingen vergezeld moeten worden met vier uitgewerkte opdrachten, die vervolgens door een selectiecommissie bekeken zullen worden.

We vragen je bij je aanmelding de volgende vier opdrachten uit te voeren:

Opdracht 1 Sleutelmoment
Beschrijf (op het aanmeldingsformulier) zo precies mogelijk maar in maximaal 250 woorden een sleutelmoment waarin voor jou duidelijk werd dat de theaterkunst de plek was waar je wilt, nee móet zijn.

Opdracht 2 Filmpje
Tevens maak je een persoonlijk introductiefilmpje van maximaal 2 minuten, waarin je vorm geeft aan dat sleutelmoment, gevoel, inzicht etc. In dat filmpje ben je zelf zichtbaar. Je geeft ons de link naar je filmpje (bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo) door op het aanmeldingsformulier.

Opdracht 3 Artistiek C.V.
Vul op het aanmeldingsformulier in maximaal 200 woorden je artistieke CV in. Daar vermeld je dus je relevante theater- en filmervaring. Hier vermeld je dus dan ook je relevante levenservaring. Denk ook aan een kunde(s) waarvan jij denkt dat ze relevant is (zijn) - of is(zijn) geweest voor je artistieke ontwikkeling tot nu toe.

Opdracht 4 Vraag
Wil je nog iets met ons delen ?

Nadat je het formulier hebt doorgestuurd zie je een scherm met een referentienummer. Bewaar dit bericht goed, dat is belangrijk. Krijg je dit scherm met referentienummer niet, dan is je aanmelding niet gelukt. Probeer het dan nog eens met een kleiner fotobestand (foto is wel verplicht), dan gaat het meestal wel. Je zal per email een kopie ontvangen van je aanmelding.

Bij het invullen van het formulier kan je je voorkeursdata doorgeven, maar het is geen garantie dat je dan ook op die data wordt ingedeeld. Niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.

Ná 8 oktober is aanmelden voor deze selectie van de Toneelacademie Maastricht niet meer mogelijk.

Mede op basis van de schriftelijke opdracht en het persoonlijk introductiefilmpje besluit de selectiecommissie of je wordt toegelaten tot deel 1 van de selectie.
Je hoort van ons uiterlijk medio november 2023 of je mag starten met deel 1 van de selectiecursus. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

ALS je geplaatst wordt in deel 1 (en mogelijk opvolgend in de delen 2 en 3) heb je de zwaarwegende verantwoordelijkheid om te verschijnen en deel te nemen. Je bent dan immers in het bezit van een plaatsbewijs in onze selecties, en de Toneelacademie doet veel moeite om de selectie te organiseren en uit te voeren. Je niet tijdig afmelden of nog erger: gewoon niet verschijnen, beschouwen we als ernstige verstoring van dit proces.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be