Theatervormgever: scenograaf en kostuumontwerper
Structuur

De studierichtingen Scenografie en Kostuumontwerp duren beide vier jaar. Het eerste jaar volgt iedere student hetzelfde onderwijs.

Eerste jaar
Tweede jaar
Derde jaar
Vierde jaar

Je studeert in je eerste jaar zowel Scenografie als Kostuumontwerp. De ontwikkeling van jouw beeldende vermogens en het experiment staan centraal. Je leert waarnemen en je bewust te worden van alles wat je creëert. Naast ontwerpprojecten en trainingen in tweedimensionale en driedimensionale vormgeving, bestaat het eerste jaar uit een theoretisch programma met vakken als dramaturgie en cultuurbeschouwing.

Je hebt voor het begin van het tweede jaar een keuze gemaakt voor Scenografie of Kostuumontwerp. Vooral het aanleren van verschillende technieken en het optimaal beheersen hiervan staat centraal. Je hebt de mogelijkheid om het studiepakket van de ene richting uit te breiden met vakken van de andere richting. Ook kun je beide afstudeerrichtingen naast elkaar volgen, als je over voldoende talent beschikt en makkelijk studeert

In dit jaar leer je vooral je eigenheid verder te ontwikkelen. Het accent komt steeds meer te liggen op het ontwerpen en jouw eigen creativiteit. Autonomie en dramaturgische diepgang staan centraal. In het derde jaar kun je een semester aan een buitenlandse academie studeren. In Europa bijvoorbeeld via het Erasmus uitwisselingsprogramma.

Het vierde jaar staat in het teken van perfectioneren en professionaliseren. Ontwerpen blijft het allerbelangrijkste, maar je bereid je ook voor op de doorstroming naar het werkveld, o.a. door een stage van drie maanden.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Website by Wies Hermans - Fuut.be