Acteur
Aanmelden

Deelname aan de selectiecursus is verplicht. Slechts na het succesvol doorlopen van de cursus kan de opleiding gestart worden.

Van 1 t/m 8 oktober 2020 is het aanmeldingsformulier voor de selectiecursus 2021 voor de opleidingen acteur, performer en regisseur op deze site beschikbaar.

Je kunt je aanmelden voor de algemene selectiecursus of voor een specifieke selectiecursus.

Algemene selectiecursus
Specifieke selectiecursus

Omdat er veel meer aanmeldingen verwacht worden dan dat wij kandidaten kunnen plaatsen, maken we voor deze opleidingen in de algemene selectiecursus gebruik van een nulronde. Dat betekent dat alle aanmeldingen vergezeld moeten worden met twee uitgewerkte opdrachten, die vervolgens door een selectiecommissie beoordeeld zullen worden.

We vragen je bij je aanmelding de volgende twee opdrachten uit te voeren: Beschrijf (op het aanmeldingsformulier) zo precies mogelijk maar in maximaal 250 woorden een moment dat een diepe indruk op jou als toeschouwer gemaakt heeft. Een moment uit een scène, van een acteur, een beeld, in het theater of een film. Tevens maak je een persoonlijk introductiefilmpje van maximaal 1 minuut en geef je ons de link daarvan (bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo) door op het aanmeldingsformulier. Tenslotte vul je op het aanmeldingsformulier in maximaal 250 woorden je CV in. Daar vermeld je dus je relevante theater- en filmervaring.

Mede op basis van de schriftelijke opdracht en het persoonlijk introductiefilmpje besluit de selectiecommissie of je wordt toegelaten tot deel 1 van de selectie. 

Ná 8 oktober is aanmelden voor de algemene selectie van deze opleidingen niet meer mogelijk. 

Nadat je het formulier hebt doorgestuurd zie je een scherm met een referentienummer. Bewaar dit bericht goed, dat is belangrijk. Krijg je dit scherm met referentienummer niet, dan is je aanmelding niet gelukt. Probeer het dan nog eens met een kleiner fotobestand (foto is wel verplicht), dan gaat het meestal wel. Je zal per email een kopie ontvangen van je aanmelding.

Bij het invullen van het formulier kan je je voorkeursdata doorgeven, maar het is geen garantie dat je dan ook op die data wordt ingedeeld. Niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.

Je hoort van ons uiterlijk medio november 2020 of je mag starten met deel 1 van de selectiecursus. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

ALS je geplaatst wordt in deel 1 (en mogelijk opvolgend in de delen 2 en 3) heb je de zwaarwegende verantwoordelijkheid om te verschijnen en deel te nemen. Je bent dan immers in het bezit van een felbegeerde plaats in onze selecties, en de Toneelacademie maakt veel kosten om de selectie te organiseren en uit te voeren.

Wil je je aanmelden voor de specifieke selectiecursus van alléén de opleiding performer of regie, dan is er geen nulronde. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober 2020, plaatsing op volgorde van binnenkomst, zolang er plaats is.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Website by Wies Hermans - Fuut.be