Performer
Aanmelden

Deelname aan de selectiecursus is verplicht. Slechts na het succesvol doorlopen van de cursus kan de opleiding gestart worden.

Van 1 t/m 8 oktober 2022 was het aanmeldingsformulier voor de selectiecursus 2023 voor de opleidingen acteur, performer en regisseur beschikbaar. Je kon je aanmelden voor de algemene selectiecursus of voor een specifieke selectiecursus. 

De aanmeldtermijn voor de selectiecursus met nulronde is voorbij, aanmelden voor de algemene selectiecursus 2023 is niet meer mogelijk.
De specifieke selectiecursussen voor alléén performen en alléén regie zijn beiden vol, ook de wachtlijsten hiervoor zijn beiden vol en gesloten, aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

Algemene selectiecursus
Specifieke selectiecursus

Omdat er veel meer aanmeldingen verwacht worden dan dat wij kandidaten kunnen plaatsen, maken we voor deze opleidingen in de algemene selectiecursus gebruik van een nulronde. Dat betekent dat alle aanmeldingen vergezeld moeten worden met twee uitgewerkte opdrachten, die vervolgens door een selectiecommissie bekeken zullen worden.

We vragen je bij je aanmelding de volgende twee opdrachten uit te voeren: Beschrijf (op het aanmeldingsformulier) zo precies mogelijk maar in maximaal 250 woorden een moment dat een diepe indruk op jou als toeschouwer gemaakt heeft. Een moment uit een scène, van een acteur, een beeld, in het theater of een film. Tevens maak je een persoonlijk introductiefilmpje van maximaal 1 minuut en geef je ons de link daarvan (bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo) door op het aanmeldingsformulier. Tenslotte vul je op het aanmeldingsformulier in maximaal 250 woorden je CV in. Daar vermeld je dus je relevante theater- en filmervaring. Hier vermeld je dus dan ook je relevante levenservaring.

Mede op basis van de schriftelijke opdracht en het persoonlijk introductiefilmpje besluit de selectiecommissie of je wordt toegelaten tot deel 1 van de selectie. 

Ná 8 oktober is aanmelden voor de algemene selectie van deze opleidingen niet meer mogelijk. 

Nadat je het formulier hebt doorgestuurd zie je een scherm met een referentienummer. Bewaar dit bericht goed, dat is belangrijk. Krijg je dit scherm met referentienummer niet, dan is je aanmelding niet gelukt. Probeer het dan nog eens met een kleiner fotobestand (foto is wel verplicht), dan gaat het meestal wel. Je zal per email een kopie ontvangen van je aanmelding.

Bij het invullen van het formulier kan je je voorkeursdata doorgeven, maar het is geen garantie dat je dan ook op die data wordt ingedeeld. Niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.

Je hoort van ons uiterlijk medio november 2022 of je mag starten met deel 1 van de selectiecursus. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

ALS je geplaatst wordt in deel 1 (en mogelijk opvolgend in de delen 2 en 3) heb je de zwaarwegende verantwoordelijkheid om te verschijnen en deel te nemen. Je bent dan immers in het bezit van een felbegeerd plaatsbewijs in onze selecties, en de Toneelacademie doet veel moeite om de selectie te organiseren en uit te voeren. Je niet tijdig afmelden of nog erger: gewoon niet verschijnen, beschouwen we als ernstige verstoring van dit proces.  

Wil je je aanmelden voor de specifieke selectiecursus van alléén de opleiding performer of regie, dan is er geen nulronde. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober 2022, plaatsing op volgorde van binnenkomst, zolang er plaats is. 

De specifieke selectiecursussen voor alléén performen en alléén regie zijn vol, ook de wachtlijsten hiervoor zijn vol en gesloten. Aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Foto: EINDSPEL
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be