Retourtje Maastricht

FUTURE THEATRE: Retourtje Amsterdam - Maastricht

Toneelacademie Maastricht / Frascati Producties

Frascati presenteert graag de theatermakers van de toekomst. En dan niet alleen uit de Randstad. Twee avonden tonen zij in Frascati WG voorstellingen van veelbelovende studenten Regie en Performance van de Toneelacademie Maastricht. Op beide avonden volg je een route waarin diverse voorstellingen na elkaar te zien zijn.

Voor de editie 2012 zijn geselecteerd: Collection van Suze Milius, Tu es Petrus –van Peter van Til en maak je een keuze uit Phaedra’s love van Sophie van de Pol, Merel Smitt, Sanya Schreuder en Kirsten de Vroom of Family Voices van Marijke de Kerf.

Collection - Suze Milius

Een ode aan het collectief. Een beeldend bombastische ervaring. Een tableau vol mensen, gedachten, herinneringen en gevoelens. Hun individueel bewustzijn wordt overgenomen door de collectieve daad. Concept en regie: Suze Milius (4e jaars regie) Spel: Ger Mendel, Lisa Verbelen, Ravian van den Hil, Floortje Hartog, Jefte Lutgerink, Xander Lenders, Silke Melis Techniek: Bas Matzerath

Tu es Petrus - Peter van Til

Ooit stopt het leven. Ooit stopt de tijd. Ooit zal ook deze act ineens afgelopen zijn. Leer er mee te leven. Heb vertrouwen. Create your own Church!

Een audiovisuele ceremonie van en met preker/performer/rapper Peter van Til (3e jaars performer). Muziek: Mathijs van Til

En maak je een keuze uit:

Family Voices - Marijke de Kerf

Maar je ziet moeder, ik ben niet eenzaam want alles wat ik heb meegemaakt, is bij me, het houdt me gezelschap. Eenakter van Harold Pinter over onthechting. Regie: Marijke de Kerf (3e jaars regie). Spel: Kay Greidanus, Tine Cartuyvels en Jord Knotter.

of

Phaedra’s Love - Sophie van de Pol, Sanya Schreuder, Merel Smitt, Kirsten de Vroom

Vier regisseuses verkennen de brute natuur van liefde, sociale relaties, nihilisme en geloof. Door middel van een affaire tussen een koningin en haar stiefzoon. Een beeldende performance met techniek als stuwende kracht. Concept: Sophie van de Pol, Sanya Schreuder, Merel Smit en Kirsten de Vroom (2e jaars regie). Spel: Sanya Schreuder en Joey Schrauwen.

DEBAT: aanvang 18.00

Op zaterdag 12 mei is er voorafgaand aan het programma een debat met en voor studenten van de diverse kunstvakopleidingen in Nederland. Over theater van nu: na de schreeuw om cultuur, de mars der beschaving, een nieuwe bezuinigingsronde. Welk theater ga jij maken? Voor wie en waarom? Kom maar op met die werkelijkheid die ooit als droom begon!

met soep en brood / toegang gratis

Info en reserveringen:

Retourtje Maastricht

Vr 11 mei 2012
Za 12 mei 2012
Amsterdam
Actuele voorstellingen
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2000
1999