Opleidingen

De aanmeldprocedure voor de dagopleidingen acteur, theatraal performer en regisseur èn voor de parttime opleiding docent/regisseur voor het studiejaar 2017-2018 is gesloten!

Aanmelden voor het studiejaar 2017-2018 is nog mogelijk voor:

-de vooropleiding voor de parttime opleiding docent/regisseur
-de vernieuwde Master Theater (Regie - Scenografie)
-de Post-academische opleiding tot Theaterdocent

In tegenstelling tot eerdere berichten worden dit jaar geen vergoedingen gevraagd voor deelname aan cursussen, workshops of portfolio-besprekingen t.b.v. selectie.

OPEN DAG:
De eerstvolgende open dag zal plaatsvinden begin 2018. Als de exacte datum bekend is wordt hij op deze website gepubliceerd. De Toneelacademie Maastricht organiseert buiten deze open dag geen proefstudeerdagen e.d.. Wel kan iedereen die een kijkje achter de voordeur zou willen nemen, gratis naar de studentpresentaties. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan word je hiervan op de hoogte gehouden.

Bachelors
Voltijdse HBO-opleidingen (4 jaar)
Door een intensieve elemen­taire training leer je omgaan met alle theater­vormen. Acteren is een vak waar je zelf midden in staat. Theater, film en televisie zijn je toekomst.
Je maakt voorstellingen met jezelf. Je zoekt de grenzen op tussen theater en andere kunstvormen. De cross-over is het broedgebied van de performer.
Je leert hoe je jouw verhaal omzet in theater. Je gaat met medespelers aan de slag om dat verhaal zo scherp mogelijk te vertellen.
Je wordt opgeleid tot zelfstandig ontwerper van theatrale producties. Je komt in contact met een internationaal netwerk van theatermakers, podia en gezelschappen.
Parttime-opleiding (3 jaar)
Je vaardigheid als speler geeft je vakkennis en passie in je werk als docent en regisseur.
Post-academische opleiding (1 jaar)
Wil je anderen inspireren tot de kunst van het toneelspel, haal dan hier je docentenbevoegdheid.
Master
Door onderzoek, verdiepingsdagen, masterclasses en het realiseren van een masterproef verdiep je je in je vakgebied.
Vooropleiding docent/regisseur

Het doorlopen van een vooropleiding garandeert de toelating tot de parttime-opleiding niet, maar je kan er wel ontdekken of een toekomst in het theatervak iets voor je is.

Lectoraat

Het lectoraat en de kenniskring Nieuwe Theatraliteit vormen een vierjarig onderzoeksproject dat is opgezet vanuit de behoefte aan heroriëntatie en reflectie op de positie en functie van de podiumkunsten in de hedendaagse cultuur en samenleving.

Jekerstudio

De Jekerstudio - European Centre for Performing Arts - is als projectorganisatie onderdeel van de Arts Faculty Maastricht. Het is een plek waar jong Europees theatertalent terecht kan voor verdieping van en reflectie op een internationale beroepspraktijk. Dit wordt onder meer gerealiseerd door de organisatie van masterclasses, workshops en vakinhoudelijke conferenties en festivals.