De Academie

Op de Toneelacademie werk je keihard. Op zoek naar jouw eigen zeggingskracht, jouw inspiratie. Studeren aan de Toneelacademie vereist overgave en gedrevenheid. Maar de beschutting van de school geeft je ook de ruimte om te zoeken en te werken aan het ultieme moment waarop alles samenvalt: jouw voorstelling, jouw performance, jouw regie, jouw enscenering. En altijd is er de stimulans van docenten en medestudenten. De Toneelacademie Maastricht is een begrip in Nederland en daarbuiten. Talloze bekende (tv- en film)acteurs hebben hier hun opleiding gevolgd. Net als heel wat regisseurs, artistiek leiders en toneel- en scenarioschrijvers.

Het beroep van acteur, regisseur, performer of theatervormgever, stelt hoge eisen. Je moet virtuoos zijn in jouw vak. Je moet kunnen verrassen, verleiden en ontroeren. Je staat in voor de vertelkracht van jouw verhaal. Die hoge eisen stellen we ook aan de opleiding. We vertrekken vanuit het vakmanschap en begeleiden de studenten vervolgens één op één. Zo nemen we mede verantwoordelijkheid voor jouw toekomst.

Toneelacademie Maastricht
Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht - Nederland
tel +31 43 346 66 90, fax +31 43 346 66 99
toneelacademie@zuyd.nl

Toneelacademie Maastricht maakt
deel uit van de Hogeschool Zuyd.
Samenwerking

De Toneelacademie Maastricht is meer dan een school: het is een theatercentrum met contacten en samenwerkingsverbanden in heel Europa. We werken intensief samen met onze partnerscholen in München (D) en Manchester (GB).

In de laatste twee jaar van alle opleidingen zwermen de studenten uit over het hele spectrum van de theater- en filmcultuur. Met voorstellingen en projecten participeren we jaarlijks in nationale en internationale festivals. Coproducties, stages, gastdocenten, gastoptredens en tournees: het hoort allemaal bij het theaterlandschap van de Toneelacademie. Je vertelt jouw verhaal, laat zien wat je kan, groeit door in je eigen stijl. Dat is studeren aan de Toneelacademie Maastricht: een waardevaste investering in jouw vak.

Partners
Over de Academie
Staf
Docenten
Gastdocenten
Medewerkers en faciliteiten