Docent & regisseur (parttimeopleiding)
Algemeen

De opleiding docent & regisseur is een parttime opleiding, bekend onder de naam D&R (pto). Je wordt opgeleid tot een theatermaker die doceert en regisseert. Je leert spelers coachen en regisseren en zo verhalen, ideeën, standpunten en indrukken vormgeven. Op het einde van een werkproces geef je presentaties en voorstellingen. Als docent werk je in klaslokalen, culturele centra en centra voor educatie. Je weet hoe je moderne audiovisuele middelen kunt inzetten. Als regisseur werk je vooral met groepen en je leert hoe je vanuit de specifiteit van je spelers theater maakt. Je staat op grote en kleine podia, in toptheaters en achterafzaaltjes.

De motor van deze opleiding is je eigen spel. Je vaardigheid als speler levert je kennis en passie voor het doceren en regisseren. Op de parttime opleiding horen de onderdelen spelen, doceren en regisseren onlosmakelijk bij elkaar. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend.

In je studie worden praktijkmomenten afgewisseld met theoretische verdieping en beschouwing. Een klein team vaste docenten, aangevuld met gastdocenten verzorgt de lessen en workshops. De docenten hebben een nauwe band met de beroepspraktijk. Elk jaar is er plaats voor 12 nieuwe studenten.

De opleiding tot docent & regisseur is een parttime-opleiding van 3 jaar.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Website by Wies Hermans - Fuut.be