Biografie

OVER ANNE VAN OPSTAL

Anne Van Opstal is een professionele actrice en zangeres uit het Antwerpse, onder andere bekend van de vrouwelijke hoofdrol in de Vlaamse musical DANS DER VAMPIEREN. Momenteel is ze te zien in diverse tourende (educatieve) theatervoorstellingen; SCHAAKMAT, JOIN(T)US, SELFIE (Uitgezonderd Theater); TIRESIAS (Theater van A tot Z) en is ze lid van de BELGISCHE IMPROVISATIE LIGA. Muzikaal is Anne te boeken met haar gitaar waarmee ze pop, country en Nederlandstalige songs brengt.

OPLEIDING

Anne is bezig met de post academische opleiding aan De Toneelacademie van Maastricht Theaterdocent. Haar eerste bachelor diploma haalde ze aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musical – Theater in 2009. Voor ze naar de hogeschool trok had Anne al een getuigschrift voor het voorbereidend jaar Musical aan De Kunsthumaniora te Antwerpen en een ASO diploma Wetenschappen Wiskunde op zak.

MUSICAL

Anne begon haar musicalcarrière met de hoofdrol ‘Sara’ in de Vlaamse musical DANS DER VAMPIEREN (Musical van Vlaanderen). Verder speelde ze rollen in FIDDLER ON THE ROOF (MvVl), BEAUTY AND THE BEAST, THE LITTLE MERMAID (Marmalade), ALBERT 1 (Historalia) en nam ze de rol van prinses op zich in DOORNROOSJE, ASSEPOESTER en SNEEUWWITJE (Musichall). Als die laatste prinses was ze ook te zien in het sprookjes concert ER WAS EENS (Deep Bridge).

THEATER

Met haar rol als "foorwijf" Anita in DE SINKENFOOR (Het Achterland) maakte ze voor het eerste kennis met het gênre comedy. Voor Het Eigentijds Werk Theater speelde ze met plezier in 2019 een iets dommer blondje in KLEP TOE!. Bij Uitgezonderd Theater maakte Anne haar debuut in 2010 met de familievoorstelling RAAD EENS HOEVEEL IK VAN JE HOU. Momenteel is ze te zien in drie van hun educatieve theatervoorstellingen,  SCHAAKMAT, JOIN(T)US, en SELFIE. Ook toert ze het land door met een nieuwe OudGriekse tragedie TIRESIAS (Theater Van A tot Z) en met  de improvisatievoorstellingen CAMPING GENERAL en HANDEN AF (Belgische Improvisatie Liga).

TELEVISIE

Anne maakte haar televisiedebuut in de fictiereeks DE SINT KOMT THUIS (VTM Kzoom).  Ze nam de rol van Juf Veerle voor haar rekening in Disney Channel's JONGE GARDE. Ook was ze te zien in CONNY & CLYDE, SKILLZ, verschillende commercials en haar stem is te horen in verschillende (geanimeerde) reeksen.

MUZIEK

Met haar alter ego  ANNA WEST, waar ze haar eerste single Apple Jack mee heeft uitgebracht, treedt Anne regelmatig op.  Als zangeres stond ze in Vorst Nationaal tijdens MUSICALS IN CONCERT en ze deelde het podium met o.a. Sandrine van Handehoven, Charly Luske, Dieter Troubleyn en Hans Peter Janssens tijdens MUSICALSTERREN IN CONCERTSamen met Sara Gracia Santecreu en Marianne Carlier vormt ze het close harmony trio THE SAILORETTES.  

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Foto: IO
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Opleidingen
Producties
Studenten
Publicaties
Publicaties
Website by Wies Hermans - Fuut.be