Biography

Sander van Egmond (Leiderdorp, 15 mei 1997) is een Nederlandse regisseur, presentator en (stem)acteur. Sander groeide op in Nieuwe Wetering. Hij speelde bij onder andere producties van de Ulrike Quade CompanyFirma MESHet Nationale Theater en Theaterschool Rabarber (Den Haag). Ook regie-assiteerde hij bij Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht. Sander presenteerde het sportprogramma bij RTVLokaal, sprak dagelijks het nieuws in bij KBradio en heeft samen met Screen Visuals het Youtube kanaal #Sanderzoekthetuit. Momenteel is Sander bezig met een ontwikkelingstraject bij Toneelgroep Maastricht wat bestaat uit een kijkstage bij 'The Great-Gatsby', een werkstage als regie-assistent bij 'De geheime tuin' en tot slot zijn eigen regie onder begeleiding van Theu Boermans dat in september 2020 in premiere zal gaan op het Cultura Nova festival in Heerlen. 

 Sander begon met toneelspelen bij toneelvereniging St. Theodulfus in Oude Wetering. Tijdens zijn middelbareschooltijd, op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat in Leiden, schreef hij samen met Adriaan Spaargaren het toneelstuk Café 't Kruispunt voor zijn afstuderen. BplusC zag deze voorstelling waarna dit toneelstuk werd vertaald voor het MESH-festival, een jeugdtheaterfestival in Oxford, via Pegasustheatre in Engeland. Na de middelbareschool begon Sander zijn studie Aadrijkskundeleraar voor het voortgezet onderwijs aan Inholland Hogeschool in Amstelveen. Tevens vervulde Sander een functie bij het dagelijks bestuur van de Hogemedezeggenschapsraadvan Inholland. In 2017 kreeg hij zijn certificaat voor het behalen van de theateropleiding TRAC bij Rabarber in Den Haag. In 2017 begon Sander zijn studie Regie aan de Toneelacademie van Maastricht.

Sander speelde onder andere in de coproductie IJS&VIS van Firma MES, Het Nationale Theater, Korzo en Rabarber in Den Haag, de producties "Docklands" en "Osaka" van de Ulrike Quade Company via Stichting Likeminds en was regie-asisstent bij MuzikaalTheaterBollenstreek (MUBO)

Momenteel studeert Sander aan de Toneelacademie van Maastricht.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Programs
Programs
Productions
Students
Publications
Publications
Photo: Goden
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Programs
Programs
Productions
Students
Publications
Publications
Website by Wies Hermans - Fuut.be