Nieuws
Tijdens het Gala van het Nederlands Theater is de Regieprijs voor de meest indrukwekkende regieprestatie van het afgelopen seizoen uitgereikt aan De Warme Winkel! een acteurscollectief bestaande uit een kern van Mara van Vlijmen, Vincent Rietveld en Ward Weemhoff. Vlak na hun afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht in 2002, is de Warme Winkel opgericht door Mara en Vincent samen met Joep van der Geest. De Toneelacademie feliciteert hen van harte!
Laura De Geest ontvangt de René Lobo stok 2017
Voor de vierde keer is onlangs de René Lobo stok uitgereikt. De stok gaat naar een afstuderende student die de waarden van René Lobo het meest vertegenwoordigt: passie/overgave, engagement, een teamspeler zijn, het vermogen om wakker te kunnen schudden en inspiratie te willen en kunnen delen. De stok wordt jaarlijks doorgegeven en ging eerder naar Eva-Line de Boer, Hanna Demeyer, Anneliese Billen en Tim de Paepe. Een kleine stok als broche mag de winnaar houden.
Op donderdag 7 september 2017 heeft de uitreiking van de Henriëtte Hustinxprijzen plaats gevonden in de Toneelacademie Maastricht. Silke de Bruyne was de winnares in de categorie Theater. Voor info en de winnaars Muziek en Beeldend, klik HIER.
De Nominaties voor de Piket Kunstprijzen 2017 zijn bekend gemaakt.
Voor de categorie toneel zijn dat dit jaar 3 Alumni van de Toneelacademie Maastricht:
Sallie Harmsen, Bram Suijker en Vanja Rukavina. De uitreiking is op maandag 27 november in Korzo Theater Den Haag.
Maar liefst twee kwaliteitszegels zijn er door de Keuzegids123 toegekend aan de Toneelacademie Maastricht. Zowel de opleiding Theater, als de opleiding docent Theater kregen het kwalitetskenmerk Topopleiding.
Nieuwsbrief
Future Theatre op YouTube
Meer op het Future Theatre-kanaal.
Toneelacademie Maastricht
Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht (Nederland)
tel 043 346 66 90
fax 043 346 66 99
toneelacademie@zuyd.nl
Toneelacademie Maastricht
maakt deel uit van de
Hogeschool Zuyd.
Photography: Bart Rademakers
Website: Wies Hermans
Bachelors
Door een intensieve elemen­taire training leer je omgaan met alle theater­vormen. Acteren is een vak waar je zelf midden in staat. Theater, film en TV zijn je toekomst.
Je zet jezelf op de scène. Je zoekt de grenzen op tussen theater en andere kunstvormen. De cross-over is het broedgebied van de performer.
Je leert hoe je jouw verhaal omzet in theater. Je gaat als regisseur aan de slag met acteurs om dat verhaal zo scherp mogelijk te vertellen.
Je wordt opgeleid tot zelfstandig ontwerper van theatrale producties en komt in contact met een internationaal theaternetwerk.
In deze deeltijdopleiding (PTO) legt je vaardigheid als speler de basis voor je werk als docent en regisseur.
Wil je anderen inspireren tot de kunst van het toneel­spel, haal dan je docenten­bevoegdheid via deze post-academische opleiding (PAO).
Master Theater
Door onderzoek, verdiepings­dagen, master­classes en het reali­seren van een master­proef verdiep je je in je vak­gebied regie of sceno­gra­fie & kostuum­ontwerp.
Aanmelden

Aanmelden voor de algemene selectiecursus voor de dagopleidingen Acteren, Regisseren en Performen, voor het studiejaar 2018-2019, kan van 1 t/m 8 oktober a.s. De inschrijftermijn hiervoor is dus beperkt, wacht niet te lang!

Ook vind je vanaf 1 oktober a.s. op deze site de aanmeldformulieren  voor de selectiecursus voor de Parttime opleiding tot docent/regisseur en voor de toelatings- en oriëntatiedag van de Vooropleiding voor deze Parttime opleiding.

Aanmelden voor het studiejaar 2017-2018 is nog mogelijk voor:
-de vernieuwde Master Theater (Regie - Scenografie)
-de Post-academische opleiding tot Theaterdocent


OPEN DAG:
De eerstvolgende open dag is op 24 februari 2018. Hiervoor kan je je enkele weken van te voren inschrijven via deze site. Inschrijven is verplicht. Je krijgt een uitgebreid programma voorgeschoteld waardoor je een goed beeld krijgt van wat het betekent om aan de Toneelacademie Maastricht te studeren. 

> Dagprogramma 06 - 10 okt
CHIMO ZEI LILA
Vierdejaars regisseurs

Afstudeervoorstelling

Vr 06 oktober 2017: 16.00-17.30
Di 10 oktober 2017: 19.30-21.00