Nieuws
The Truth About Kate van Davy Pieters/Frascati met Naomi Velissariou is ook genomineerd voor TF 2014!
Half mei maakt de jury bekend of de voorstelling ook in de uiteindelijke selectie zit voor festival 
Jochum van der Woude schreef een column over audities doen voor het blog van Kemna casting.       Hoe overleef ik.. een toneelschoolauditie?!

"De toneelacademie is al enige dagen overspoeld van zweet, sigaretten en uitgetrokken haren. Oftewel: de audities zijn in volle gang! (...)"Klik hier om verder te lezen.
Nastaran Razawi Khorasani ontvangt in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ een Zilveren Krekel voor haar rol in Cash van Maas theater en dans. Volgens de jury windt Razawi Khorasani iedereen om haar vinger, zowel spelers als toeschouwers. ‘Ze laat zien dat ze tot alles in staat is, van onbetrouwbare bitch tot femme fatale en van strakke zakenvrouw tot verleidelijke superheldin.’  
Op 24 maart ontving student Alex Hendrickx tijdens het eerste Amateur Musical Awards Gala de prijs voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in de musical ‘The Wedding Singer’.  
Naast het collectief Young Gangsters, vol alumni, nu ook oud-studenten Lieke Benders en Davy Pieters genomineerd voor de  BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Op 4 september 2014 wordt tijdens de opening van het Theaterfestival bekend gemaakt wie de winnaar is. Klik hier voor meer informatie
Servé Hermans en Michel Sluysmans worden de nieuwe artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. Op 1 januari 2015 volgen zij Arie de Mol op, die sinds de oprichting van het gezelschap in 2009 de artistieke leiding in handen heeft. Servé Hermans (Maastricht, 1981) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte als acteur onder meer bij Het Zuidelijk Toneel en NTGent met regisseurs als Johan Simons, Dimiter Gotscheff en Domien van der Meiren. Daarnaast maakt en regisseert Hermans bij NTGent eigen voorstellingen; bijvoorbeeld Tartuffe, De Illusionist, Hans en Grietje.
Oud-student Karel Van Laere wint de Cinedans Audience Award 2014 met zijn project Slow. Voor een impressie van Slow klik hier.
Nieuwsbrief
Future Theatre op YouTube
Meer op het Future Theatre-kanaal.
Toneelacademie Maastricht
Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht (Nederland)
tel 043 346 66 90
fax 043 346 66 99
toneelacademie@zuyd.nl
Toneelacademie Maastricht
maakt deel uit van de
Hogeschool Zuyd.
Photography: Bart Rademakers
Website: Wies Hermans
Login
Bachelors
Door een intensieve elemen­taire training leer je omgaan met alle theater­vormen. Acteren is een vak waar je zelf midden in staat. Theater, film en TV zijn je toekomst.
Je zet jezelf op de scène. Je zoekt de grenzen op tussen theater en andere kunstvormen. De cross-over is het broedgebied van de performer.
Je leert hoe je jouw verhaal omzet in theater. Je gaat als regisseur aan de slag met acteurs om dat verhaal zo scherp mogelijk te vertellen.
Je wordt opgeleid tot zelfstandig ontwerper van theatrale producties en komt in contact met een internationaal theaternetwerk.
In deze deeltijdopleiding (PTO) legt je vaardigheid als speler de basis voor je werk als docent en regisseur.
Wil je anderen inspireren tot de kunst van het toneel­spel, haal dan je docenten­bevoegdheid via deze post-academische opleiding (PAO).
Master Course
Door onderzoek, verdiepings­dagen, master­classes en het reali­seren van een master­proef verdiep je je in je vak­gebied regie of sceno­gra­fie & kostuum­ontwerp.
Aanmelden

De Selectiecursussen voor Acteur, Theatraal Performer en Regisseur zijn VOL. Ook de wachtlijsten hiervoor zijn vol en gesloten. Ook is de aanmelding voor de parttime opleiding tot docent/regisseur vol. Aanmelden voor deze opleidingen voor het studiejaar 2014-2015 is niet meer mogelijk! 

Aanmelden voor het toelatingsonderzoek van de opleidingen theatervormgeving / theaterkostuumontwerp, aanmelden voor de post academische opleiding tot theaterdocent en voor de Master Courses Theatre is nog mogelijk.
 

> Dagprogramma 19 - 25 apr
En Dan
Tweedejaars theatraal performers

25 april, 20.30 u

Tweedejaars regisseurs
Tweedejaars theatraal performers
Derde- en tweedejaars theatraal performers
Tweedejaars regisseurs en derdejaars acteurs
Derdejaars theatraal performer
Tweedejaars theatraal performers
Tweedejaars regisseurs en acteurs
Tweedejaars acteurs
Tweedejaars regisseurs en theatraal performers
Tweedejaars regisseurs en theatraal performers
tweede en derdejaars theatraal performers en tweedejaars acteurs
Vierdejaars theatraal performers
Vierdejaars regisseurs met vierdejaars acteurs en vierdejaars theatraal performers
Tweedejaars regisseurs

Tijdens een informatiedag kan je algemene informatie over de academie krijgen. Je kan er ook al je vragen kwijt en voorstellingen van de studenten bekijken.

De informatiedagen vinden plaats tijdens de voorstellingsweken van de Toneelacademie.

Op deze dagen word je geïnformeerd over al onze dag-opleidingen. Inschrijven hiervoor hoeft niet. Als je op die dag ook voorstellingen zou willen zien (doen!) moet je daarvoor wel kaartjes reserveren. De informatie over de voorstellingen staat op deze site.

De laatste informatiedag in het studiejaar 2013-2014 was op 1 maart 2014.

De Informatiedagen in het studiejaar 2014-2015 zullen t.z.t. worden aangekondigd op deze site.