Docent (post-academische opleiding)
Structuur

Het jaar bestaat uit twee fases:

Hoofdfase
Afstudeerfase

Van september tot de voorjaarsvakantie volg je één dag per week lessen op de Toneelacademie Maastricht. De rest van de week bereid je lessen voor, loop je stage, doe je onderzoek. De stage en het onderzoek kan je ook uitvoeren binnen je eigen (educatieve) werkveld of professionele context.

De hoofdfase bestaat uit een theoretische onderbouwing en didactische scholing, gericht op de praktijk van het docentschap. Deze theorie wordt meteen geïntegreerd en toegepast in diverse stage-situaties.

Na de voorjaarsvakantie volg je één dag per week lessen op de Toneelacademie Maastricht, en ga je onder begeleiding aan de slag met je regieproject. Daarnaast schrijf je een essay en ontwikkel je een verdiepingsproject. Je krijgt in de afstudeerfase een individuele begeleider voor je studietraject.

De afstudeerfase heeft een individueel profiel; in samenspraak met je studiebegeleider stel je zelf de inhoud van je afstudeerprogramma samen. Tijdens deze fase ontwikkel je diverse theaterprojecten die je zelfstandig uitvoert en werk je aan verdieping en specialisatie.

Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Foto: AUSFAHRT
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM Opleidingen Producties Studenten
Toneelacademie MaastrichtToneelacademieTAM
Opleidingen
Producties
Studenten
Website by Wies Hermans - Fuut.be