Open dag

Inschrijven voor de Open dag is verplicht.

Download het dagprogramma

24 februari 2018

Inloop
Even ontspannen aankomen met een kop koffie of thee in de kantine.

Studeren aan de toneelacademie: een verhaal
Woody Richardson Laurens vertelt de korte versie van het verhaal over de diverse dagopleidingen dat gedurende de dag groeien zal. In een tweede welkomswoord, dat simultaan plaatsvindt, neemt Jo Roets belangstellenden mee in het verhaal over de Parttime opleiding tot docent/regisseur en de Postacademische opleiding tot Theaterdocent.

Demonstratielessen (docenten en studenten)
Een tip van de sluier. een blik op de praktijk. je bent aanwezig bij een les en maakt mee met welke opdrachten studenten de vloer op gaan, wat ze daarmee doen en hoe docenten en studenten feedback geven en wat daar dan weer mee kan gebeuren.

Participatielessen (docenten, studenten en bezoekers)
Je wordt even performer/regisseur/acteur/scenograaf. Onder begeleiding van een docent of student werk je op de vloer. Van scratch af creëer je, met anderen, een theatraal moment. Onderga je aan den lijve wat dat betekent.

Presentaties (voorstellingen en werkstukken)
Er zullen korte voorstellingen/performances te zien zijn en je kan de exposities van de opleiding Theatervormgeving en –Kostuumontwerp bekijken.

Meet en greet (studenten, ouders en bezoekers)
Je ontmoet, 1 op 1, studenten en ouders van studenten. Zij maken het verhaal compleet en geven gelegenheid om die vragen te stellen die nog geen antwoord hebben gekregen.

Rondleiding
(studenten, ouders en bezoekers)
Voor wie nog puf heeft aan het eind van de dag kan met een student nog even door het gebouw lopen. De route voert o.a. langs de studio's, de kostuums en de rekwisieten en de bieb.

Master Theatre
Belangstellenden voor de Master Theatre kunnen van 13.30 tot 15.00 gebruik maken van het inloopspreekuur.