Madrigalen Opera
Studenten Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht

if music be the food of love - play on

Hoe beweegt muziek het leven, hoe wordt beweging als muziek?
Het ritme van baltsende zwanen, de sprongen van de paradijsvogel, het kind dat oefent in de maat te klappen, getallen leert met melodie.
Het gejubel van geluk om nieuw leven, met stemmen die opstijgen en buitelingen maken als aapjes in een boom. De traagheid van de voetstappen waardoor de kist wordt voortbewogen, het rouwlied dat klinkt met blikken op oneindig.
En telkens weer die liefdesliedjes die als lokroep klinken voor wat het hart sneller kloppen doet. A lieta vita amor ci invitta, Fa-la-la-la-la. Gelukkig en zoet, de liefde wenkt ons. Fa-lal-la-la-la, neuriet een fietser onderweg.
Overal rondom ons is er de muziek als activiteit van luisteren, van kijken, van samenklinken en verschillen zien. Muziek die ons beweegt.

Studenten van de Toneelacademie Maastricht en het Conservatorium Maastricht werken met madrigalen (meerstemmige wereldlijke liederen uit de 16de eeuw).
Onder leiding van Hans Leenders en Sassan Saghar Yaghmai wordt gezongen en gedanst, en daarmee ontstaat een theatrale viering van het leven.

Sassan Saghar Yaghmai (choreografie/fysieke training): Sassan is afkomstig uit Iran en volgde zijn opleiding als danser in Nederland; was huischoreograaf van theatergroep DOX in Utrecht; is docent aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam
Hans Leenders (muzikale leiding): Hans is koordirigent en hoofdvakdocent orgel en koordirectie aan Conservatorium Maastricht en o.a. cantor van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht
Frank Mineur, (dramaturgie), is docent Cultuurbeschouwing aan de Toneelacademie Maastricht en lid van het lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten.
Anne Habermann (begeleiding studenten scenografie en kostuumontwerp), is coördinator van de opleiding Theatervormgeving: Scenografie en Kostuumontwerp van de Toneelacademie Maastricht en is docent scenografie en installatie.
Aram Adriaanse, (coach), Coördinator van de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en docent Speltechniek en Regie.
Sanne Smits: Regieassistente, vierdejaars regiestudente aan de Toneelacademie Maastricht.
Studenten Conservatorium: Fabienne Exler, Francoise Polinard, Kilian Staudt, Jenske Wijshof, Anna Jussen, Filipe Curral, Gwenaelle Ghislain, Laura Verlinden, Galen Dole, Bas van Damme en Stijn Ritzen.
Studenten Toneelacademie: Esther Sloots, Lucie Hedderich, Lobke Houkes, Aimée Knoben, Sarah Afua Asante Ntiamoah, Sofie Moritz en Arinth Foekema

Th 22 February 2018 20.30-21.15 (Tickets reserveren)
Fr 23 February 2018 20.30-21.15 (Tickets reserveren)
Theater aan het Vrijthof Maastricht
Tickets: 5 Euro
Reserveren: Reserveren via het Theater aan het Vrijthof
Current productions
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2000
1999