Ausbildungen

Aanmelden voor de algemene selectiecursus voor de dagopleidingen Acteren, Regisseren en Performen, voor het studiejaar 2018-2019, is niet meer mogelijk.

De selectiecursus voor alléén de Performance-opleiding is vol, ook de wachtlijst hiervoor is vol en gesloten.Je kan je wel nog aanmelden voor de wachtlijst van de selectiecursus voor alléén de Regie-opleiding.

Vanaf 1 oktober kan je je weer aanmelden voor de selectiecursus voor de Parttime opleiding tot docent/regisseur.
Voor de toelatings- en oriëntatiedag van de Vooropleiding voor deze Parttime opleiding kan je je aanmelden in de tweede week van januari 2018.

De informatie over aanmelden voor
-de vernieuwde Master Theater (Regie - Scenografie) en
-de post academische opleiding tot Theaterdocent

volgt z.s.m.


OPEN DAG:
De eerstvolgende open dag is op 24 februari 2018. Hiervoor kan je je enkele weken van te voren inschrijven via deze site. Inschrijven is verplicht. Je krijgt een uitgebreid programma voorgeschoteld waardoor je een goed beeld krijgt van wat het betekent om aan de Toneelacademie Maastricht te studeren.

Bachelor-Studiengänge
Vollzeitstudiengänge (4 Jahre)
In einem intensiven Grundlagentraining lernst du alle Formen des Theaters kennen. Als Schauspieler steht man selbst im Mittelpunkt. Theater, Film und Fernsehen sind deine Zukunft.
Du selbst bist Gegenstand deiner Vorstellungen. Du erkundest die Grenzen zwischen Theater und anderen Kunstformen. In diesem interdisziplinären Spannungsfeld entwickelst du dich zum Performer.
Du erzählst Geschichten auf der Bühne und lernst, sie als Regisseur mit Kommilitonen präzise umzusetzen.
In der Ausbildung zum selbstständigen Designer von Theaterproduktionen erschließt du dir ein internationales Theaternetzwerk aus Theatermachern, Bühnen und Gesellschaften.
Teilzeitstudiengang (3 Jahre)
Als guter Schauspieler besitzt du das Fachwissen und die Leidenschaft, um als Dozent und Regisseur zu arbeiten.
Aufbaustudiengang (1 Jahr)
Dieser Aufbaustudiengang richtet sich an alle, die andere inspirieren und als Dozent für die Schauspielkunst begeistern möchten.
Master
Durch Studien, Vertiefungskurse, Masterclasses und die Umsetzung einer Masterprüfung vertiefen sich die Studierenden in ihre Fachrichtungen.